Mobilitat a Küssnacht (Suïssa)

Fa uns dies la Montse, mestra de l’escola, la Miriam de l’escola Salvador Llobet, l’Anna de La Torreta i l’Eva de l’escola Els Quatre Vents vam iniciar el job shadowing a Küssnacht (Suïssa) dins del projecte Movetia. Per començar, els directors i directores del conjunt d’escoles ens van venir a trobar a primeríssima hora del matí i ens van portar a les diferents escoles. La primera diferència que vam trobar va estar l’horari que, de forma general, és de 8 h a 11.30 h i d’1.30 h a 4 h i no disposen de servei de menjador.

Després, ens van fer una petita explicació inicial i ens van portar a fer un petit passeig, durant el qual vam aprofitar per visitar un centre de teràpia amb diverses especialitats i una escola bressol.

A la tarda vam visitar les escoles Seematt 1 i 2 i vam veure la part de l’etapa d’infantil i els amplis i lluminosos espais que tenen a les aules. Vam poder veure, també, els patis oberts i nens i nenes que es desplacen de forma autònoma pel poble per anar a l’escola. 

Al vespre ens van convidar, juntament amb les mestres de Finlàndia que també han vingut de visita, a un aperitiu i a un sopar típic suís amb diverses mestres i la regidora d’educació de la zona.

El dimarts hem tornat a les escoles Seematt 1 i 2 on hem pogut entrar lliurement a totes les aules. Hem pogut veure com els alumnes més grans escullen les tasques a fer durant la setmana, partint d’una programació per part dels mestres, de manera autònoma i seguint el seu propi itinerari; la qual cosa els ajuda a autoregular-se i a autoavaluar-se.

A la tarda hem estat a l’escola de secundària Ebnet, de la qual volem destacar les àrees de caire pràctic, alguna d’elles obligatòries com costura i cuina; i d’altres optatives com fusteria, enginyeria i de metall. Aquestes àrees tenen el seu inici en l’educació primària.